"Această problemă nu poate fi rezolvată de către universitate", declară președintele rectorilor, care solicită o finanțare mai mare și reforme sociale "profunde"
Ei sunt studenți care au studiat o carieră și nu s-au oprit acolo. Ei s-au înscris pentru o diplomă de master în 2013 pentru a continua formarea și pentru a avea o carieră profesională mai bună. Aproape cinci ani mai târziu, mai mult de un sfert dintre absolvenții de universități (27%) din cursul 2013-14 lucrează pentru locuri de muncă care câștigă abia 1.000 de euro pe lună și 8.8% din ei, mai puțin de 600.
Este unul dintre datele Barometrului de ocupare a forței de muncă și a ocupării forței de muncă universitare. Master Edition 2017, pregătit în colaborare cu Conferința Rectorilor Spanioli, La Crue. Raportul sa concentrat pe 50 de universități publice și private, precum și cu un eșantion de 6,738 studenți care au fost chestionate în 2017, salariul este unul dintre cele mai mari motive de nemulțumire, nimic ciudat în lumina datelor.